CHIANG MAI ELEPHANT HOME – HALF DAY EXPERIENCE

THIS EXPERIENCE
WITH THE ELEPHANTS

Op zondag zijn wij naar het olifanten kamp geweest in Chiang Mai. Je wordt opgehaald bij je hotel door het team van CM Elephant Home. Het is nog wel een uurtje rijden naar het kamp. Wij hadden het middagprogramma dus werden om 12.00 opgehaald. Tijdens de rit heb je wel een mooi uitzicht over Chiang Mai vanuit de bergen en er is genoeg te zien onderweg.

Aangekomen op het kamp worden wij warm ontvangen, we starten met een lunch en krijgen een broek en t-shirt die wij moeten aan trekken voordat onze experience begint. Iedereen draagt dezelfde kleuren zodat de olifanten ons herkennen. Olifanten zien alleen de kleuren blauw en geel vandaar dat het uniform in die kleuren is. Daaronder draag je je bikini of zwembroek want JA, je gaat met de olifanten de rivier in.. Super leuk!

Je gaat met een groep van 15 mensen naar een soort plaats/ veranda waar je een vitaminebol gaat maken. Dit maken ze elke dag voor de olifanten. De vitamine bol bestaat uit: banaan, zout, dadels, caramel suiker en nog iets wat ik even kwijt ben haha. Dit ga je fijn stampen en ondertussen verteld de teamleider het verhaal over de olifanten en hoe ze dit hebben opgezet. Super interessant en liefdevol. Deze olifanten worden met liefde verzorgd en behandeld ( NO RIDING!). Het grootste deel wat je betaald voor deze experience gaat dus naar de olifanten en het voedsel.

JA! Daar gaan we, op naar de olifanten. We mochten ze eerst voeren, natuurlijk de bol die je zelf had gemaakt en je kreeg een emmer met bamboo om ze te voeren. Erg leuk om dit te doen maar ook wel spannend, de olifanten zijn zo groot.. Daarna mochten we ze met modder insmeren, dit blijkt heel goed voor de huid van de olifant te zijn.

Toen was het tijd voor de rivier, iedereen mocht zijn/haar kleding uitdoen en de rivier in. Hier ging je de olifanten wassen en werd je afentoe ook helemaal nat gesproeid door ze. HAHA.. Daarna mocht je nog foto’s maken ook in eigen kleding, dit heb ik natuurlijk even gedaan. Wat een prachtige middag.

 

Thanks to Chiang Mai Elephant Home
See you later…

https://chiangmaielephanthome.com

 

 

 

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *