CRUISETRAVEL – MSC SEASIDE

MSC SEASIDE

Via CruiseTravel hebben wij onze cruise geboekt. Onze cruise is vertrokken op 1 juni 2019 vanaf de haven in Miami, de route was vervolgens: Jamaica, Kaaiman Eilanden, Mexico en de Bahamas. Wauw!

 

CruiseTravel

CruiseTravel is de grooste specialist van Nederland als het gaat om cruises, bij CruiseTravel ben je dus echt aan het juiste adres. Al 32 jaar leveren zij hun klanten cruises.

Grootste (online) aanbod van cruises
Agent voor vele cruise maatschappijen: je kunt bij CruiseTravel kiezen uit 20 rederijen en meer dan 200 schepen van drie tot zes sterren. Ze vinden altijd de cruise die bij je past en nemen direct contact op met de rederijen voor het beste aanbod.

 

 

MSC cruises

Wij hebben de cruise gemaakt op de MSC Seaside. De MSC Seaside vaart vanaf december 2017 in de Caribbean en is één en al innovatie op het gebied van design en technologie. De binnen- en buitenruimtes van het schip lopen naadloos in elkaar over, het is een prachtig schip.

Warmte, gastvrijheid, comfort en stijl staan voorop bij MSC. De cruises zijn geschikt voor families, stellen, ouderen en er is een uitgebreid entertainment aan boord. Ervaar het nu zelf. De moderne en elegante schepen van MSC Cruises brengen je naar de mooiste bestemmingen. Kan jij ook niet wachten om dit uit te proberen? Twijfel niet want het is super!

De MSC seaside beschikt over 18 dekken, er kunnen 5179 passagiers op en werken 1413 bemanningssleden.

 

De faciliteiten aan boord / algemene info: 

Kunst gallerij, Casino, Kinderfaciliteiten, Bioscoop, Discotheek, Fitnessruimte, Kapsalon, Internetcafé
Restaurants, Sauna, Zittingen , Winkeltjes, Schoonheidssalon / spa, Specialiteiten restaurants, Zwembaden Theater

Diner

In het á la carte restaurant wordt in twee zittingen gedineerd. De exacte tijden zijn afhankelijk van het vaargebied en worden aan boord bekend gemaakt. De zittingen 17:30,19:30 of 21:30. Aurea Experience gasten kunnen kiezen wanneer zij willen dineren door middel van de ‘My Choice dining’ formule. Daarnaast kun je ook dineren in het buffetrestaurant dat 20 uur per dag geopend is. Wij hadden ‘My Choice dining’, dit was erg fijn omdat je zelf bepaald wanneer je wil eten.

Familie 

Het familiebedrijf begrijpt gezinnen als geen ander en zorgt gegarandeerd voor een geslaagde familievakantie. Kinderen reizen zelfs voordelig bij MSC Cruises met een speciaal cruisetarief. Kinderen tot en met 17 jaar reizen gratis als ze met hun ouders in één hut verblijven. De havengelden zijn dan niet gratis. Kinderen kunnen zich uitleven in het Aqua Park, hightech gamen in de Virtual World of zich vermaken in Kids Around the Clock.

Kinderfaciliteiten

De rederij biedt een speciaal kinderprogramma aan boord voor kinderen van 0 tot 18 jaar, onderverdeeld als volgt:

  • Babyclub jonger dan 3 jaar
  • Miniclub 3 t/m 6 jaar
  • Juniorclub 7 t/m 11 jaar
  • Y-team 12 t/m 14 jaar
  • Generation Teen Club 15 t/m 17 jaar

Sporten

MSC Seaside beschikt ook over een gym waar je de hele dag kan sporten. Ideaal als je een dag op zee zit.

Zwembaden

MSC Seaside beschikt over verschillende zwembaden, 2 boven op dek 16 en nog een helemaal achterin op dek 8, dit zwembad is 16+, adults only.

Shows

Elke avond kan je genieten van een show dat wordt gespeeld door acteurs, dansers en zangers.

Pakketen en prijzen

Wanneer je een cruise boekt, dan zijn naast het amusement en het gebruik van de vele (sport)faciliteiten ook alle maaltijden inbegrepen. Daarnaast betaalt je niet extra voor koffie, thee, water en eventueel vruchtensappen of ijsthee tijdens het ontbijt en de lunch. Ook kunt je op de tijden dat het buffetrestaurant geopend is daar onbeperkt koffie, thee en water halen. Speciale koffiesoorten (zoals bijvoorbeeld espresso, cappuccino, etc.), frisdranken en alcoholische dranken zijn niet inbegrepen.

Om het comfort te ervaren en het makkelijker te maken verkopen ze aan boord of vooraf bij te boeken ook drankpakketten.

Prijs impressie aan boord!!!

Frisdrank v.a. € 3,00
Cappuccino v.a. € 2,50
Bier v.a. € 4,50
Wijn (glas) v.a. € 5,00
Wijn (fles) v.a. € 20,00
Whisky etc v.a. € 9,00
Cocktail v.a. € 6,70
Easy pakket
Onbeperkt gebruik van dranken met een prijs tot €6. (Euro vaargebied) €29 p.p.p.n.
Premium pakket
Onbeperkt gebruik van alle dranken met een prijs tot €10. (Euro vaargebied) €39 p.p.p.n.
Premium plus pakket
Onbeperkt gebruik van alle dranken. (Euro vaargebied) €55 p.p.p.n.
Non-alcoholisch volwassen pakket
Onbeperkt frisdrank en warme dranken. (Euro vaargebied) €19 p.p.p.n.
Non-alcoholisch kinder pakket
Onbeperkt frisdrank en warme dranken. (Euro vaargebied) €14 p.p.p.n.

De hut

Wij hadden een binnenhut op de cruise, dit is prima voor 2 personen.

 

 

 

De route 

1 juni – Vertrek Miami
2 juni – Dag op zee

Ja? Wat doe je nou als een dag op zee zit? Nou genoeg te doen. Lekker aan het zwembad liggen, gebruik maken van de activiteiten en s avond’s voor het eten hebben wij ook even heerlijk gesport. ‘S avonds eet je a la carte in een restaurant en heb je je eigen chef, super tof dus! Ook elke avond kun je weer uit verschillende gerechten kiezen. Toch liever buffet? Dat is ook elke dag mogelijk, hier hebben wij geen gebruik van gemaakt.

3 juni- Jamaica

Ochos Ríos

De eerste stop van onze cruise was Jamaica, ik was echt super benieuwd naar deze bestemming.
Eenmaal daar aangekomen hebben wij eerst rustig ontbeten, daarna hebben wij het schip verlaten. We hebben geen excursie geboekt en zijn zelf op pad gegaan. Van alle kanten word je aangesproken voor taxi’s, excursies etc, dit hebben wij niet aangenomen. Wij zijn naar een lokaal strandje gegaan voor de boot, het was ten slotte ook rond de 40 graden. Poeh erg warm dus, hier hebben heerlijk gezwommen en wat mooie foto’s gemaakt. Het was tijd voor lunch, wij zijn toch maar op de boot gaan lunchen. Jamaica is een wat armer land en qua eten zag het er niet super smakelijk uit bij de lokale restaurants, vandaar onze keuze om terug naar de boot te gaan. Zie hieronder een aantal foto’s van het prachtige witte strand.

 

 

4 juni- Kaaiman Eilanden

Na een heerlijk ontbijtje hebben wij het tender bootje gepakt die je op de kade bracht. Het schip ligt hier in stuk van de kust voor anker waardoor je met kleine bootjes wordt vervoerd naar de kade. Daar hebben wij een taxi genomen naar een van de bekende strandjes ‘ la playa’ daar aangekomen hebben wij eerst een verfrissende duik genomen want ja ook hier was het weer lekker warm. Ook hebben wij bij een leuke tent wat gegeten en gedronken, een heerlijke stranddag dus. Om 16:00 moesten wij weer op de boot zijn om door te varen naar Mexico.

 

5 juni – Cozumel, Mexico

We hebben het al dagen over nachos, JA die moeten we hier natuurlijk eten. Vanaf het eiland Cozumel in Mexico hebben wij de ferry gepakt naar Playa del Carmen omdat wij oa graag naar Tulum wilde gaan. Daar aangekomen was alles nog best wel ver rijden en eigenlijk te kort dag… oeps stom! Maar er was een winkelcentrum in Playa del Carmen dus wij hebben even gezellig gewinkeld, daarna toch besloten de ferry terug te nemen en op Cozumel een tentje te zoeken waar we lekker Mexicaans konden eten. Gelukt, een lokaal restaurantje gevonden waar we lekker tacos, nachos en wat gedronken hebben. Jammie! Als je naar Mexico gaat ga dan zeker even nachos eten.

 

6 juni – Dag op zee

7 juni – Nassau, Bahamas

Dream island, oh wat heb ik er zin in. Ik wilde vanaf dat ik klein was al naar dit eiland en nu ben ik er eindelijk.
Op de Bahamas zijn wij afgestapt, omdat wij daar nog 3 dagen verbleven. Als je op de boot blijft check je uit in Miami de volgende ochtend. Er is genoeg te doen op de Bahamas, bezoek zeker het Atlantis hotel met bijhorende waterpark, daar hebben wij heerlijk 3 dagen verbleven.

 

Jamaica

Kaaiman Eilanden 

Mexico

Bahamas

 

Wat hebben wij een fantastische cruise gehad via Cruise Travel, ik raad iedereen aan een cruise te maken. Het is zo magisch en een super ervaring. Boek nu jouw cruise bij Cruise Travel. Laat even weten als jij ook een cruise gaat maken…

 

 

 

 

 

 

 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *